Ve vězení aneb továrna na rakovinu...

Další z mých cest mě zavedla do francouzského Allonnes, do továrny na výrobu cigaret. Už příjezd byl impozantní. Její poloha by se dala jednoduše najít po čuchu, kdyby se vám náhodou pokazila navigace.
Na vrátnici mi zabavili pas. Vyfotili mě a dali mi kartu na ovládání vstupní brány. Plánek továrny a místo nakládání mi jen ukázali, sebou jsem si ho vzít nemohl, abych se zřejmě časem nepokusil o nějakou loupež...Zabloudil jsem stejně a tak bylo vyptávání na cestu kolemjdoucích zaměstnanců velice zábavné. Francouzsky umím jen Bon Žůr a Blijé do La Vóra. Ale nějak jsme to dali a já couvám k rampě. Po nacouvání mi před auto postavili mobilní zátaras, asi abych jako s těma 24t neodstartoval a neujel jim tou bránou, která se otevírala asi 30 sekund.
Překvapivě mě pustili i dovnitř skladu, ale musel jsem stát v na zemi  namalovaném čtverci. Běžně se pak vysokozdvižným vozíkem navozí náklad do návěsu, ale tady ne. Před dírou na rampě byla totiž závora, kterou museli přijít otevřít dva bezpečáci dvěma klíči. Hned jsem si vzpomněl na ty filmy, ve kterých několik lidí otočí klíčkem, aby odstartovali nukleární válku...
Po naložení jsem byl nucen natáhnout celní lanko kolem plachty, všechno to zaplombovali, vyfotili, dali mi papíry a upozornili mě na nutnost parkovat na bezpečných místech. Tak jedu do Belgie, ne do Ruska, ale vše jsem odkýval, vyzvedl si pas a vyrazil jsem směr Antwerpy.

 

Kontakt

Truckem Evropou... hecr.trans@gmail.com